Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Χριστούγεννα στην Πράγα

Το ταξιδιωτικό γραφείο "Your Way Travel" οργανώνει ένα ταξίδι τα Χριστούγεννα στην Πράγα. Το ταξίδι περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης, μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο της Πράγας 4 διανυκτερεύσεις στην Πράγα σε ξενοδοχείο της επιλογής σας με πρωινό μπουφέ, 3 γεύματα σε τοπικό εστιατόριο., ξενάγηση της Πόλης της Πράγας με Ελληνόφωνο ξεναγό, ξενάγηση του κάστρου της Πράγας με Ελληνόφωνο ξεναγό, ολοήμερη εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ με Ελληνόφωνο ξεναγό, χάρτες – ενημερωτικά έντυπα, εμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας, ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Δεν περιλαμβάνονται ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα καθώς και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό, φόροι αεροδρομίων 115 €.

Ημέρα 1: ΑΘΗΝΑ - ΠΡΑΓΑ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, επιβίβαση και αναχώρηση για την Πράγα. Άφιξη στην Χρυσή Πόλη, συνάντηση με τον τοπικό ξεναγό μας, επιβίβαση στο λεωφορείο και μεταφορά στο κέντρο της πόλης από όπου θα ξεκινήσει και η ξενάγηση μας. Θα δούμε το μικρό μέρος, την εκκλησία του Αγ. Νικολάου, θα περπατήσουμε στην αγαλματοστόλιστη Γέφυρα του Καρόλου η οποία ενώνει το μικρό μέρος με την παλιά πόλη, θα δούμε το διάσημο αστρονομικό ρολόι, το παλιό δημαρχείο και την πλατεία της παλιάς πόλης. Μετά την ξενάγηση θα έχουμε γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, διανυκτέρευση.

Ημέρα 2: ΠΡΑΓΑ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΚΑΣΤΡΟΥ
Μετά το πρωινό, αναχώρηση από το ξενοδοχείο και μεταφορά στο κάστρο της Πράγας για την ξενάγηση του κάστρου. Θα δούμε τον ναό του Αγ. Βίτου,το χρυσό σοκάκι ή αλλιώς τον δρόμο των αλχημιστών, το περίφημο Λορέττο, το μοναστήρι του Στράχοβ και την Βασιλική του Αγ. Γεωργίου . Μετά την ξενάγηση μας θα έχουμε γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και στην συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση «Μαύρου Θέατρου» άλλωστε βρίσκεστε στην πόλη όπου γεννήθηκε η ιδέα του Μαύρου Θεάτρου! Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3: ΠΡΑΓΑ – ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Πρωινό. Ελεύθερη η σημερινή ημέρα. Πρόταση μας είναι να κάνετε μια ολοήμερη εκδρομή στην δεύτερη πιο όμορφη πόλη μετά την Πράγα στο «Τσέσκυ Κρούμλοβ». Χείμαρροι του ποταμού Μολδάβα τρέχουν σε πολλά σημεία αυτής της μεσαιωνικής πόλης η οποία όπως και η Πράγα είναι στην λίστα των διατηρητέων πόλεων της Ουνέσκο. Επισκεφθείτε το κάστρο της πόλης και θαυμάστε από ψηλά την πανοραμική θέα. Όσοι προτιμήσετε να μείνετε στην Πράγα σας προτείνουμε να περιπλανηθείτε στα γραφικά σοκάκια της πόλης, να πιείτε τον καφέ σας σε κάποιο από τα όμορφα καφέ της οδού Parizska ή να επισκεφθείτε ένα από τα πολλά μουσεία της πόλης. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4: ΠΡΑΓΑ - HMEΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο σας. Ελεύθερη ημέρα. Για σήμερα σας προτείνουμε μια προαιρετική εκδρομή στην πανέμορφη Δρέσδη. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 5: ΠΡΑΓΑ - ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ - ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό και αφού θα έχουμε έτοιμες τις αποσκευές μας θα αναχωρήσουμε από την Πράγα με προορισμό την γνωστή λουτρόπολη του Κάρλοβυ Βάρυ. Γνωστή λόγω των ιαματικών πηγών τον 14ο αιώνα ονομάστηκε «Βασιλική Πόλη» από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο και έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής, όπως ο Γκαίτε, ο Σίλλερ, ο Μπετόβεν, ο Μπάχ ο Τσάρος της Ρωσίας κ.α. Μετά την ξενάγηση μας στην πόλη θα έχουμε γεύμα σε παραδοσιακό τοπικό εστιατόριο. Αργά το απόγευμα μεταφορά από το Κάρλοβυ Βάρυ στο αεροδρόμιο της Πράγας όπου και θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής για την Αθήνα.

Το ταξίδι στην Πράγα τα Χριστούγεννα έχει διάρκεια 5 ημέρες και θα είναι διαθέσιμο έως 24 Δεκεμβρίου.

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου