Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Χριστούγεννα στη Βαρκελώνη - Πρωτοχρονιά στη Βαρκελώνη

Το ταξιδιωτικό γραφείο "Your Way Travel" οργανώνει ένα ταξίδι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονικά στη Βαρκελώνη. Το ταξίδι περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΑΘΗΝΑ με απευθείας πτήσεις της Vueling, 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* κεντρικό, Catalonia Ramplas 4*sup, πλούσιο πρωινό σε μπουφέ καθημερινά στο ξενοδοχείο σας, μεταφορές Αεροδρόμιο – Ξενοδοχείο – Αεροδρόμιο με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν, ξενάγηση της Βαρκελώνης, κατά την άφιξή σας, με ελληνόφωνο συνοδό, ΔΩΡΟ 1 ποτό στο SHOKO και 2 γεύματα, εκδρομή στο Όρος Montserrat με ελληνόφωνο συνοδό, εκδρομή Χιρόνα-Φιγκερες με ελληνόφωνο συνοδό, ενημερωτικά έντυπα, χάρτες, ασφάλεια αστικής ευθύνης, αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής σας.
Δεν περιλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων, είσοδοι μουσείων, αρχαιολογικών χώρων, ποτά και αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων.

Ημέρα 1: ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (ξενάγηση πόλης)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος και πτήση για την πρωτεύουσα της Καταλονίας, τη Βαρκελώνη. Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγηση μας από το λόφο Μοντζουίκ, όπου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα της πόλης και του λιμανιού. Συνεχίζουμε προς το Ολυμπιακό χωριό & το Ολυμπιακό στάδιο όπου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες το 1992. Επόμενος σταθμός το Πάρκο Γκουέλ, ο καμβάς της δημιουργίας του διάσημου Γκαουντί, το αξιόλογο έργο του Gaudi - την Σαγράδα Φαμίλια (Άγια Οικογένεια) και θα καταλήξουμε στη Γότθικη συνοικία, όπου θα έχετε χρόνο να κάνετε τη βόλτα σας. Τελευταία μας στάση η παραλία της Βαρκελώνης όπου θα απολαύσουμε ένα γεύμα στο εστιατόριο La Fonda Del Port Olimpic. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα είναι στη διάθεσή σας για να γνωρίσετε την νυχτερινή ζωή της πόλης. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2: ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – MONTSERRAT – ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ TORRES
Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για το μοναστήρι των Βενεδικτίνων μοναχών. Μέσα από μια όμορφη διαδρομή θα απολαύσουμε τη θέα του Όρους MONTSERRAT. Η ιστορία του μοναστηριού ξεκινάει από το 880 μ.Χ., όπου σε ένα σπήλαιο βρέθηκε το ξύλινο άγαλμα της Παρθένου Μαρίας. Θαυμάστε τον Καθεδρικό Ναό, δώστε προσοχή στις ατέλειωτες εικόνες – αγάλματα, όπου φέρουν ελληνικά ονόματα και αφήστε το βλέμμα σας να περιπλανηθεί από υψόμετρο 1100 μ. Μετά την επίσκεψή μας στο μοναστήρι, οι τολμηροί θα έχουν χρόνο στη διάθεσή τους για μια βόλτα με το τρενάκι (έξοδα ατομικά). Στην επιστροφή μας προς τη Βαρκελώνη θα επισκεφθούμε το διάσημο Torres, όπου οι υπεύθυνοι του οινοποιείου θα μας ξεναγήσουν στα αμπέλια και θα πάρουμε μια γεύση από τοπικά κρασιά σε συνδυασμό με τοπικούς μεζέδες (tapas) προσφορά του γραφείου μας. Επιστροφή στη Βαρκελώνη. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο.

Ημέρα 3: ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – Ξενάγηση πόλης (προαιρετικά)
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η σημερινή μέρα είναι στην διάθεσή σας. Εναλλακτικά σας προτείνουμε μια δεύτερη ξενάγηση όπου θα σας δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσετε καλύτερα την πόλη της Βαρκελώνης (προαιρετικά). Ξεκινάμε με το Ισπανικό χωρίο με τα γραφικά σοκάκια, που δημιουργήθηκε για την Διεθνή Έκθεση του 1929. Στο Ισπανικό χωριό θα θαυμάσουμε όλες τις γειτονιές των Ισπανικών πόλεων μαζεμένες. Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το εργαστήρι φυσητών γυαλιώv. Θα έχετε χρόνο στη διάθεσή σας για φαγητό ή καφέ και να ψωνίσετε διάφορα σουβενίρ. Επόμενη στάση το ξακουστό γήπεδο Camp Nou, έδρα της F.C.Barcelona. Εν συνεχεία θα μεταφερθούμε στο Parc de la Ciutadella, το πιο κεντρικό πάρκο της Βαρκελώνης, που περιλαμβάνει ζωολογικό κήπο, μια λίμνη & πολλά μουσεία. Στη συνέχεια θα δούμε την Barceloneta, την παλιά παραλία της Βαρκελώνης. Ολοκληρώνοντας την σημερινή μας ξενάγηση θα επισκεφθούμε το ενυδρείο της πόλης (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο.

Ημέρα 4: ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – L ESCALA – TOSSA DEL MAR (προαιρετικά)
Πρωινό. Σήμερα η μέρα είναι στη διάθεσή σας. Κάντε τη βόλτα σας στα όμορφα σοκάκια, τις αγορές στα μεγάλα εμπορικά καταστήματα ή απολαύστε τον καφέ σας σε κάποιο από τα πολλά café. Εναλλακτικά σας προτείνουμε ολοήμερη εκδρομή στην Κόστα Μπράβα. Θα επισκεφθούμε την περιοχή της L Escala, όπου θα μας δοθεί η ευκαιρία να επισκεφθούμε το μουσείο με τα αρχαιοελληνικά ευρήματα καθώς και τον αρχαιολογικό χώρο. Συνεχίζουμε για την Tossa del Mar, με το μεσαιωνικό της κάστρο Villa Vella με τους τρεις πύργους, την χρυσαφένια αμμουδιά και τα καταγάλανα νερά της θάλασσας, τις ψαροκαλύβες και τα εξαίρετα καλοδιατηρημένα κτίρια. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε το φαγητό σας σε κάποια από τα αμέτρητα εστιατόρια. Επιστροφή στη Βαρκελώνη, διανυκτέρευση.

Ημέρα 5: ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΧΙΡΟΝΑ – ΦΙΓΚΕΡΕΣ – ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την Ιστορική πόλη της Χιρόνα, όπου θα θαυμάσουμε μεταξύ άλλων τον καθεδρικό ναό και την εβραϊκή συνοικία. Χρόνος ελεύθερος για να περιηγηθούμε στα γραφικά σοκάκια του κάστρου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Figueres, όπου βρίσκεται το μουσείο - θέατρο του διάσημου ζωγράφου Salvador Dali. Αφεθείτε στη σουρεαλιστική ατμόσφαιρα που εκπνέουν τα έργα του από τα πρώτα χρόνια της καλλιτεχνικής του δραστηριότητας ως και τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Βγαίνοντας από το μουσείο σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την Καθολική εκκλησία του Αγ. Παύλου. Θαυμάστε τη Γοτθική αρχιτεκτονική του με τις τοξωτές οροφές και την απλότητα του ναού. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε εκτός των άλλων το Μουσείο Κοσμημάτων καθώς και το Μουσείο Παιχνιδιών. Επιστροφή στην πόλη της Βαρκελώνης και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

Το ταξίδι στη Βαρκελώνη τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά έχει διάρκεια 5 ημέρες και είναι διαθέσιμο έως 3 Ιανουαρίου 2010.

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου