Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Χριστούγεννα στη Βουδαπέστη

Το ταξιδιωτικό γραφείο "Your Way Travel" οργανώνει ένα ταξίδι τα Χριστούγεννα στη Βουδαπέστη. Το ταξίδι περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια με τις Ουγγρικές αερογραμμές MALEV, 4 νύχτες διαμονή σε ξενοδοχείο 4* κεντρικό –Hotel Mercure Korona 4*, πρωινό καθημερινά, χριστουγεννιάτικο δείπνο στο ξενοδοχείο, γεύμα στο παραδοσιακό εστιατόριο Renaissance στο Βίσσεγκραντ συμπεριλαμβανομένων των ποτών, ξενάγηση πόλης, εκδρομή στα παραδουνάβια χωριά, ελληνόφωνος ξεναγός, μεταφορές, ταξιδιωτική ασφάλεια.
Δεν περιλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων, είσοδοι σε μουσεία, φιλοδωρήματα, οτιδήποτε προσωπικά έξοδα.

Ημέρα 1: ΑΘΗΝΑ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση για το «μαργαριτάρι του Δούναβη», την Βουδαπέστη. Άφιξη στην Ουγγρική Πρωτεύουσα , σε μία από τις πιο όμορφες και ρομαντικές πρωτεύουσες του κόσμου. Μια πόλη, την οποία διχοτομεί ο Δούναβης στη Βούδα, την παλιά μεγαλόπρεπη περιοχή πάνω στο λόφο, και την Πέστη, την πιο σύγχρονη και "νυκτερινή" πόλη.. Στην ξενάγηση που θα ακολουθήσει θα γνωρίσουμε την Πλατεία Ηρώων, την Λεωφόρο Αντράσσυ, την Όπερα, τον Άγιο Στέφανο, το Κοινοβούλιο, τον Δούναβη με τις πανέμορφες γέφυρες του και τον Πύργο των Ψαράδων. Θα τελειώσουμε την σημερινή μας ξενάγηση με μια επίσκεψη στο λόφο του Γκέλερτ και θα θαυμάσουμε το άγαλμα της Νίκης, αφιερωμένο στους Ρώσους Στρατιώτες. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Για το βράδυ προτείνουμε διασκέδαση σε κέντρο με τσιγγάνικα βιολιά και ... αίμα του Ταύρου. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη να επισκεφτείτε κάποια από πολλά τα μουσεία της πόλης ή να κάνετε μία βόλτα στο νησί Μαργαρίτα, που βρίσκεται μέσα στον Δούναβη.Χαρείτε την εορταστική ατμόσφαιρα , επισκεφτείτε τα μαγαζιά της πόλης για τα ψώνια σας και απολαύστε τον καφέ σας σε ένα από τα φημισμένα καφέ της Βουδαπέστης Gerbeaud και New York. Το βράδυ χριστουγεννιάτικο δείπνο στο ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ ΜΕ ΓΕΥΜΑ
Μετά το πρωινό, ακολουθεί εκδρομή στον ιστορικό Μεσαίωνα της Ουγγαρίας. Ξεκινάμε την βόλτα μας και Θα επισκεφθούμε το Έστεργκομ, την παλιά πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη εκκλησία της χώρας. Συνεχίζουμε με το Βίσεγκραντ, με το ομώνυμο κάστρο, που δεσπόζει στην καταπράσινη κοιλάδα του Δούναβη. Τέλος, επίσκεψη στο γραφικό Άγιο Αντρέα, το “χωριό των καλλιτεχνών”, με την μικρή ορθόδοξη εκκλησία του 18ου αιώνα. Θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε κρύσταλλα, πορσελάνες και όμορφα αντικείμενα λαϊκή τέχνης .Κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα έχουμε γεύμα σε παραδοσιακό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 4: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη. Σας προτείνουμε σήμερα επίσκεψη στο Κοινοβούλιο για να θαυμάσετε τον πλούσιο διάκοσμό του, την Αγία Κορώνα, το Σκήπτρο της Ουγγαρίας, το σπαθί του Αγ.Στεφάνου και το Χρυσό μήλο της εξουσίας. Για το βράδυ σας προτείνουμε μία κρουαζιέρα με δείπνο στον Δούναβη. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 5: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΑΘΗΝΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη για να κάνετε μία τελευταία βόλτα στην στολισμένη Βουδαπέστη, κάντε τα τελευταία σας ψώνια και απολαύστε το γεύμα σας σε μία κλασσική ουγγαρέζικη μπυραρία. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα.

Το ταξίδι στη Βουδαπέστη τα Χριστούγεννα έχει διάρκεια 5 ημέρες και θα είναι διαθέσιμο έως 23 Δεκεμβρίου.

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου