Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Πρωτοχρονιά στη Ρώμη

Το ταξιδιωτικό γραφείο "Your Way Travel" οργανώνει ένα ταξίδι την Πρωτοχρονιά στη Ρώμη. Το ταξίδι περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια μετ΄ επιστροφής για Ρώμη, διαμονή σε ξενοδοχείο 4* & 5* της επιλογής σας, πρωινό μπουφέ καθημερινά, περιηγήσεις, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής, μεταφορές, μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας, έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας, τοπικός ξεναγός για τα μουσεία Βατικανού, φ.π.α, ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
Δεν περιλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων, είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται, ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Ημέρα 1: ΑΘΗΝΑ - ΡΩΜΗ (ξενάγηση)
Συγκέντρωση και αναχώρηση για το αεροδρόμιο απ΄ όπου ακολουθεί πτήση για την Αιώνια Πόλη, τη Ρώμη. Άφιξη και αρχίζει η ξενάγηση μας στην Αιώνια Πόλη. Θα ξεκινήσουμε από το μεγαλοπρεπές Κολοσσαίο, την Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά, το Καπιτώλιο, την Πιάτσα Βενέτσια και στην συνέχεια θα δούμε το αρχαίο Ρωμαϊκό Πάνθεον της Ρώμης, εξαιρετικής κατασκευής, τη διάσημη Φοντάνα ντι Τρέβι όπου μπορούμε να ρίξουμε ένα νόμισμα, που κατά την παράδοση θα μας φέρει ξανά στην Ρώμη. Λίγο πιο πέρα βρίσκονται τα διάσημα ισπανικά σκαλιά (Πιάτσα ντι Σπάνια), όπου γίνονται οι περίφημες επιδείξεις μόδας. Θα περάσουμε από τη Βια ντέι Κοντότι, όπου βρίσκονται όλοι οι διάσημοι οίκοι υψηλής ραπτικής. Εκεί βρίσκεται και το πιο διάσημο και παλιό καφέ της πόλης, που δεν είναι άλλο από το καφέ Γκρέκο. Τέλος θα καταλήξουμε στην Πιάτσα ντελ Πόπολο, όπου βρίσκεται ένας από τους δώδεκα αιγυπτιακούς κίονες που υπάρχουν στην πόλη. Λίγα μέτρα πιο πέρα κυλάει το ποτάμι της Ρώμης ο Τίβερης, μια εικόνα που σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστη. Στην συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2: ΡΩΜΗ – ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ – ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ
Πρόγευμα και θα μεταφερθούμε στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, όπου βρίσκεται η Βασιλική του Αγ.Πέτρου (η μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου).Θα ξεναγηθούμε στην Εκκλησία και θα δούμε την θεσπέσια κατασκευή του Μιχαήλ Αγγέλου την περίφημη Πιετά και τον μπρούτζινο τεράστιο άμβωνα του Μπερνίνι. Στην συνέχεια θα μεταφερθούμε στα Μουσεία του Βατικανού, όπου θα δούμε τις αίθουσες των γλυπτών, των χαλιών, των παπύρων, των αυτοκρατόρων και θα καταλήξουμε στην διάσημη Καπέλα Σιξτίνα με τις τοιχογραφίες του Ραφαήλ και του Μιχαήλ Αγγέλου. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε τις Κατακόμβες του Αγίου Καλλίστου, όπου θα δούμε τις Κρύπτες των Παπών, την κρύπτη της Αγίας Καικιλίας, τους τάφους των πρώτων Χριστιανών και τους διαδρόμους με τα Κουμπικουλι των θυσιών. Χρόνος ελεύθερος στην αγορά της Ρώμης. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3: ΡΩΜΗ – ΤΙΒΟΛΙ
Πρόγευμα και αναχώρηση για το Τίβολι και την Villa D΄Este, αυτοκρατορικό ανάκτορο του Αδριανού με τους περίφημους κήπους, με τα 1.300 σιντριβάνια και έδρα της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πανεπιστημίου της Ρώμης. Θα απολαύσουμε τα Σιντριβάνια του Διός και της Αφροδίτης, το διάδρομο των 100 αγαλμάτινων σιντριβανιών, το Άτριο του Δωδεκάθεου, την Αίθουσα του Ηρακλή, το Σαλόνι του Κυνηγιού, την αίθουσα των μεσαιωνικών χορών, το Άτριο των επτά σοφών και το μεσαιωνικό Κάστρο της περιοχής. Χρόνος ελεύθερος και στην συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Ρώμη. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος για αγορές στην Ρώμη. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4: ΡΩΜΗ – (ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ)
Πρόγευμα και η μέρα σας ελεύθερη να την εκμεταλλευτείτε όπως εσείς νομίζετε καλύτερα. Η δική μας πρόταση είναι να πραγματοποιήσετε προαιρετικά μονοήμερη εκδρομή στη Φλωρεντία, όπου θα γνωρίσετε από κοντά την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, την εκκλησία Σάντα Κρότσε με τους τάφους του Δάντη και του Γαλιλαίου, το Πόντε Βέκκιο και την ιστορική πλατεία του Καθεδρικού Ναού με το καμπαναριό, την Παναγία των Λουλουδιών και το ιστορικό Βαπτιστήριο. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το σπίτι του Δάντη, μεγάλου φιλοσόφου της Αναγέννησης και θα κάνουμε ένα πέρασμα από τον Ναό του Ορσανμικέλε και δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε την περίφημη Πιάτσα Ρεπούμπλικα με τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski και την περίφημη αψίδα της Ελευθερίας. Στην συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Ρώμη. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 5: ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ
Πρόγευμα χρόνος ελεύθερος και στην συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Ρώμης, όπου ακολουθεί πτήση επιστροφής.

Το ταξίδι στη Ρώμη την Πρωτοχρονιά έχει διάρκεια 5 ημέρες και θα είναι διαθέσιμο έως 31 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου