Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ταξίδι στο Βερολίνο, 28η Οκτωβρίου


Το ταξιδιωτικό γραφείο Your Way Travel οργανώνει ένα ταξίδι στο Βερολίνο την 28η Οκτωβρίου. Το ταξίδι περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής, μεταφορές από και προς αεροδρόμια εξωτερικού, μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας, τις διανυκτερεύσεις σας σε ξενοδοχείο 5*, πρωινό μπουφέ καθημερινά, δώρο η εκδρομή στη Δρέσδη, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής, έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας, ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
Δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων, είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται, ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Ημερήσιο πρόγραμμα για το Βερολίνο
Ημέρα 1: ΑΘΗΝΑ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βερολίνο. Με την άφιξη, ακολουθεί ξενάγηση της πόλης μέσα από την αρμονική συνύπαρξη της ιστορικής και της μοντέρνας αρχιτεκτονικής θα εκτυλίσσονται οι ιστορικές στιγμές, που σφράγισαν την τωρινή εικόνα του σύγχρονου Βερολίνου. Από τη πύλη του Βρανδεμβούργου έως τη λεωφόρο Καρλ Μαρξ εναλλάσσονται τα μνημεία της βασιλικής εποχής με τα κτίρια του σοσιαλιστικού ρεαλισμού από το κομμουνιστικό παρελθόν της πόλης ενώ κοντά στο πέρασμα του Τσεκ πόϊντ Τσάρλυ τα απομεινάρια του τείχους σας μεταφέρουν στα γεγονότα του ψυχρού πολέμου. Διασχίζοντας την επιβλητική λεωφόρο της 17ης Ιουνίου απολαμβάνετε το κεντρικό πάρκο της πόλης, το Τιεργκάρτεν. Στη βόρεια πλευρά τού εδρεύει από το 2000 το σημερινό κυβερνητικό τετράγωνο της Γερμανικής Ομοσπονδίας με το ιστορικό Ράϊχστακ. Στη νότια πλευρά του πάρκου είναι θαμμένο το ναζιστικό κεφάλαιο της ιστορίας του Βερολίνου κοντά στην υπερσύγχρονη Πλατεία Ποτσντάμερ και τη Φιλαρμονική, περιοχή που αξίζει να επισκεφθείτε στον ελεύθερο χρόνο σας. Στην συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2: ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΡΓΑΜΟΥ
Πρωινό και θα επισκεφθούμε το Μουσείο της Περγάμου, όπου φυλάττονται εκτός από τα ελληνιστικά μνημεία με το μοναδικό βωμό του Δία, η πύλη της θεάς Ιστάρ από τη Βαβυλώνα κι η πύλη της αγοράς της Μιλήτου. Χρόνος ελεύθερος στην διάθεση σας. Στο Βερολίνο μπορεί κανείς να αγοράσει τα πάντα, από σουβενίρ και μικροδωράκια μέχρι επώνυμα ρούχα και ηλεκτρονικά. Περιηγηθείτε στις μοναδικές αυλές «Hackesche Hofe» στο κέντρο του Βερολίνου, όπου επικρατεί πάντα μεγάλη κίνηση. Εδώ σας περιμένουν πολυάριθμα μικρά μαγαζιά, καφέ και εστιατόρια όπως επίσης και στην οδό Bergemannstrasse. Μπορείτε ακόμα να απολαύσετε την ωραία ατμόσφαιρα γύρω από την πλατεία Savignyplatz, με πολλά καφέ και εστιατόρια. Τα εμπορικά κέντρα του Βερολίνου είναι διάσπαρτα σε ολόκληρη την πόλη. Βρίσκονται κυρίως κοντά στην Unter den Linden και στους κάθετους σε αυτή δρόμους όπως η Friedrichstrasse, αλλά και στην Kurfurstendam, στο Charlotternburg ή στην Potsdamer Platz. Το πιο γνωστό πολυκατάστημα του Βερολίνου είναι το KaDeWe επί της οδού Kurfurstendam, τα Galleries Lafayette στην οδό Friedrichstrasse, το γαλλικό πολυκατάστημα με τον εντυπωσιακό από αρχιτεκτονικής απόψεως κώνο στο κέντρο του, και το πολυτελές Quartier 206 αξίζουν επίσης μια επίσκεψη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3: ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΠΟΤΣΔΑΜ
Μετά το πρωινό θα εξορμήσουμε 30 χιλιόμετρα νότια, στο κοντινό Πότσδαμ, την επίσημη πρωτεύουσα των αυτοκρατόρων της Γερμανίας, όπου βρίσκεται το ανάκτορο του Κάιζερ Γουλιέλμου, και θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στα στενά δρομάκια με τα φλαμανδικά σπίτια του Πότσδαμ. Το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί, όπως είναι φυσικό, στο Σαν Σουσί, όπου τα θρυλικά ανάκτορα χρονολογούνται από την εποχή του Φρειδερίκου του Μεγάλου. Στην συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, στο Βερολίνο. Χρόνος ελεύθερος στην διάθεση σας. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4: ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΔΡΕΣΔΗ
Πρόγευμα και μια άλλη έκπληξη μας περιμένει σήμερα, μια ολοήμερη εκδρομή, για την πιο μπαρόκ πόλη της Γερμανίας, τη Δρέσδη, με τα εξαίσια κτίσματα, που της χάρισαν προπολεμικά τον τίτλο της «Φλωρεντίας του Βορρά». Στη ξενάγηση μας θα δούμε το Τσβίγκερ, τμήμα των Ανακτόρων των βασιλιάδων της Σαξονίας, τη πρόσοψη του αναγεννησιακού Ρεζιντενσλός, το Δημαρχείο κ.α. Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 5: ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΑΘΗΝΑ
Πρωινό και στην συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο, για τη πτήση της επιστροφής.

Δείτε τιμές και αναχωρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου