Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Ταξίδι στην Τυνησία

Το ταξιδιωτικό γραφείο BMI TRAVEL οργανώνει ένα ταξίδι στην Τυνησία. Το ταξίδι περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή σε ξενοδοχείο 5*, πρωινό μπουφέ καθημερινά, υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου, μεταφορές από και προς αεροδρομίο, ασφάλεια αστικής ευθύνης. Δεν περιλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων, είσοδοι σε μουσεία και ότι δεν περιλαμβάνεται στο ακόλουθο πρόγραμμα.

Ημέρα 1: ΑΘΗΝΑ - ΤΥΝΙΔΑ - ΕΛ ΤΖΕΜ - ΜΑΤΜΑΤΑ - ΝΤΟΥΖ
Πτήση για την Τυνησία και άμεση αναχώρηση για τον Τυνησιακό Νότο. Επίσκεψη στο Κολοσσαίο του Ελ Τζεμ, και στην συνέχεια αναχώρηση για την έρημο. Αφού περάσουμε δίπλα απο την Γκαμπές με την μοναδική παραθαλάσσια όαση της Τυνησίας Σενινί θα καταλήξουμε στο Βερβερίνικο χωριό Ματμάτα και τις τρώγλες του 6ου αιώνα, οι οποίες κατοικούνται ακόμη από τους τρωγλοδύτες. Επίσκεψη σε μια τρώγλη κα αναχώρηση για την Ντουζ. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2: ΝΤΟΥΖ
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Γύρω από την πόλη οι αμμόλοφοι προσφέρουν ένα καταπληκτικό θέαμα. Η Ντουζ είναι το ιδανικό σημείο για να πάρουμε μια γεύση από την ζωή των Καραβανιών κάνοντας μια βόλτα με τις καμήλες (προαιρετικό) μέσα στην έρημο πάνω στους αμμόλοφους, με τα γλυκά και ανεπανάληπτα χρώματα της ανατολής ή της δύσης, προσφέροντας έτσι στον εαυτό μας μια αξέχαστη εμπειρία. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 3: ΝΤΟΥΖ – ΚΕΜΠΙΛΙ – ΤΟΖΕΡ
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την όαση - παράδεισο της Τοζέρ διαμέσου του Κεμπιλί και της αποξηραμένης λίμνης Ελ Τζεριντ. Επίσκεψη της πόλης της Τοζέρ που είναι φημισμένη για την αρχιτεκτονική της και του Λαογραφικού μουσείου Ντάρ Σεράιτ όπου παρουσιάζονται σκηνές της καθημερινής ζωής της παλιάς Τυνησίας με μερικά έθιμα που ισχύουν ακόμη και σήμερα. Ακολουθεί δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4: ΤΟΖΕΡΟ
Ο τυνησιακός νότος αποτελεί σήμερα ένα σημείο υπεροχής που ο Τουρισμός χρησιμοποιεί με επιτυχία. Όλες οι ανέσεις είναι εξασφαλισμένες μιας και υπάρχει σημαντική υποδομή. Μετά το πρωινό ακολουθεί προαιρετική εκδρομή-επίσκεψη στην Όαση της Νέφτα με 4Χ4 και στις ορεινές οάσεις που βρίσκονται σεένα μοναδικό τοπίο πάνω στην οροσειρά του Ατλάντα (Στα σύνορά με την Αλγερία) Η κατάσταση στους δρόμους και τις πίστες προσφέρει συναρπαστικές διαδρομές σε μέρη εξωτικά, ποικιλόμορφα που εμπνέουν τον επισκέπτη ο οποίος πρέπει να ακολουθήσει επακριβώς τις οδηγίες των οδηγών στις πίστες της Σαχάρας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5: ΤΟΖΕΡ - ΚΑΙΡΟΥΑΝ - ΣΟΥΣ - ΠΟΡΤ ΕΛ ΚΑΝΤΑΟΥΙ - ΤΥΝΙΔΑ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για τον βορρά. Άφιξη στην ιερότερη πόλης της Τυνησίας την Καιρουάν που είναι η τέταρτη θρησκευτική πόλη στον μουσουλμανικό κόσμο μετά την Μέκκα, Μεντίνα και τα Ιεροσόλυμα. Επίσκεψη της πόλης, ξενάγηση στο ιερό Τέμενος, στις δεξαμενές των Αγλαβιτών, και επίσκεψη σε εργαστήρι κατασκευής παραδοσιακών χαλιών. Στη συνέχεια μεταφορά στην πόλη Σούς, όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για τις αγορές μας στο διάσημο εμπορικό της κέντρο και στα πολύχρωμα και πολύβουα παζάρια της. Επίσκεψη στην γραφική και όμορφη μαρίνα του Ελ Καντάουι και στη συνέχεια αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας στην Τύνιδαν. Άφιξη, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6: ΤΥΝΙΔΑ
Ημέρα ελεύθερη με ήμιδιατροφή στο ξενοδοχείο μας, για ξεκούραση και χαλάρωση. Χαρείτε τις ανέσεις του ξενοδοχείου σας, ή κάντε μια βόλτα στην πόλη και τα πολύβουα παζάρια της πρωτεύουσας.

Ημέρα 7: ΤΥΝΙΔΑ - ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για την ξενάγηση της Τύνιδας, σημαντικό κέντρο τουρισμού δεν είναι μόνο η πρωτεύουσα αλλά κύριο λιμάνι και διεθνές αεροδρόμιο της Τυνησίας. Πάνω από 2.000.000 κάτοικοι ζουν και εργάζονται στην πρωτεύουσα. Η πόλη περιστοιχίζεται από τρεις λίμνες, την Μεδίνα και την μοντέρνα πόλη. Στο κέντρο βρίσκεται η λεωφόρος Χαμπίμπ Μπουργκίμπα και η πλατεία της Ανεξαρτησίας. Επίσκεψη στο μουσείο Μπαρντό με τα περίφημα ψηφιδωτά του και στη συνέχεια αναχώρηση για τα παζάρια της πόλης, τα σούκς, και την περιήγηση της πόλης Επίσκεψη στα ερείπια της Αρχαία Καρχηδόνας που βρίσκεται στον ψηλό λόφο. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το ψαροχώρι Σίντι Μπου Σάιντ με τις επιβλητικές κατοικίες και ένα αξιοθαύμαστο πανόραμα και θα περιπλανηθούμε στα στενά γραφικά δρομάκια του. Αργά το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο της πόλης για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα. Άφιξη τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας.
Το ταξίδι στην Τυνησία έχει διάρκεια 7 ημέρες και είναι διαθέσιμο έως 28 Ιουλίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου