Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Ταξίδι στην Πράγα

Το ταξιδιωτικό γραφείο BMI TRAVEL οργανώνει ένα ταξίδι στην Πράγα. Το ταξίδι περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή σε ξενοδοχείο 4*, πρωινό μπουφέ καθημερινά, ξενάγηση πόλης, ελληνόφωνο ξεναγό-συνοδό του γραφείου, ασφάλεια αστικής ευθύνης. Δεν περιλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων, είσοδοι σε μουσεία και ότι δεν περιλαμβάνεται στο ακόλουθο πρόγραμμα.

Ημέρα 1η: Αθήνα - Πράγα (ξενάγηση πόλης)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος και πρωινή αναχώρηση για την πόλη των "Εκατό Πύργων". Αφιξη και ξενάγηση στο σημαντικότερο Αρχιτεκτονικό μνημείο της Ευρώπης, στην Μικρή Πόλη (Μάλα Στράνα) και την παλιά πόλη (Στάρε Μέστο). Θα περπατήσουμε από την γραφική γοτθική γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της "Βασιλικής οδού" ως την πλατεία της Παλιάς Πόλης, με το Δημαρχείο, το φημισμένο ρολόι και τα αψιδωτά παλάτια της. Θα καταλήξουμε μεταξύ άλλων στο Ομπένσκι Ντουμ, σύμβολο της Τσεχικής Αποσκίρτησης, αποτέλεσμα κοινής δημιουργίας των σημαντικότερων αρχιτεκτόνων, γλυπτών και ζωγράφων του 19ου αιώνα. Απόγευμα ελεύθερο. Για το βράδυ σας προτείνουμε να διασκεδάσετε σε τυπικές Τσέχικες μπυραρίες με τοπικές σπεσιαλιτέ και μπύρα παραγωγής τους ή στα φημισμένα τζας κλαμπ της πόλης. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2: Πράγα (ελεύθερη ημέρα)
Μέρα ελεύθερη στην αγορά της πόλης, όπου θα βρείτε θαυμάσια κρύσταλλα, λινά, δίσκους μουσικής, πορσελάνες. Το βράδυ προαιρετική κρουαζιέρα στον Μολδάβα.

Ημέρα 3: Πράγα (Κάρβολι Βάρι)
Ολοήμερη εκδρομή στην παραθεριστική λουτρόπολη. Μετά από μια πανέμορφη διαδρομή στα βουνά της Τσεχίας, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε μία πόλη χτισμένη στις όχθες του ποταμού Τέμπλα που με το πέρασμα των χρόνων έγινε κέντρο συνάντησης των ανθρώπων των τεχνών. Πανέμορφα κτίρια, ιαματικές πηγές και πανέμορφοι κήποι θα σας μαγέψουν όπως ακριβώς είχαν μαγέψει τους: Τσάρο Πέτρο, Μαρία Θηρεσία, Γκαίτε, Μπετόβεν, Μαρξ. Χρόνος στην διάθεσή σας για ξεκούραση ή φαγητό.

Ημέρα 4: Πράγα (ελεύθερη ημέρα)
Πρωινό και ημέρα ελεύθερη να ανακαλύψετε τις ομορφιές την πόλης. Έχετε όλο το χρόνο δικό σας να απολαύσετε τον καφέ σας στην παλιά πόλη ή να επισκεφτείτε μία από τις πολλές μπυραρίες της πόλης

Ημέρα 5: Ελεύθερη μέρα - (Προαιρετική εκδρομή στο Τσέσκυ Κρούμλοβ)
Πρωινό και χρόνος ελεύθερος. Για όσους επιθυμούν προαιρετικά μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή για την δεύτερη πιο όμορφη πόλη μετά την Πράγα το «Τσέσκυ Κρούμλοβ». Χείμαρροι του ποταμού Μολδάβα τρέχουν σε πολλά σημεία αυτής της μεσαιωνικής πόλης η οποία όπως και η Πράγα είναι στην λίστα των διατηρητέων πόλεων της Ουνέσκο. Μετά την ξενάγηση μας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ και ψώνια στα γραφικά μαγαζάκια της περιοχής. Το Τσέσκυ Κρούμλοβ φημίζεται για τις χειροποίητες μαριονέτες που τα πρόσωπα είναι εμπνευσμένα από το μαύρο θέατρο της Πράγας. Αργά το απόγευμα επιστροφή στην Πράγα και στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 6: Πράγα (ελεύθερη ημέρα)
Πρωινό και ημέρα ελεύθερη.

Ημέρα 7: Πράγα (ελεύθερη ημέρα - πτήση επιστροφής)
Πρωινό ελέυθερο και αργά το απόγευμα συγκέντρωση στο ξενοδοχείο μας για να αναχωρήσουμε με προορισμό το αεροδρόμιο. Γεμάτοι από πανέμορφες εικόνες θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας.

Το ταξίδι στην Πράγα έχει διάρκεια 7 ημέρες και είναι διαθέσιμο έως 25 Ιουλίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου