Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Ταξίδι στη Μαδρίτη - Εκδρομή στη Μαδρίτη

Το ταξιδιωτικό γραφείο Drake Travel οργανώνει ένα ταξίδι στη Μαδρίτη. Το ταξίδι περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή σε ξενοδοχείο 4*, μεταφορές από και προς αεροδρόμιο και ξενοδοχείο, πρωινό καθημερινά, αρχηγός συνοδός του γραφείου σε κάθε ξενάγηση, ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Δεν περιλαμβάνεται φόροι αεροδρομίων, είσοδοι σε μουσεία και ότι αναφέρεται στο ακόλουθο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

Ημέρα 1η: Αθήνα - Μαδρίτη
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την ιστορική πρωτεύουσα της Ισπανίας, στο κέντρο της Ιβηρικής χερσονήσου, τη Μαδρίτη. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος στη διάθεση σας για μια πρώτη γνωριμία με την κουλτούρα της πόλης. Απολαύστε τον καφέ ή τα ψώνια σας στην πιο εξεζητημένη και κοσμοπολίτικη συνοικία, τη Σαλαμάνκα και το βράδυ απολαύστε το ποτό σας στη Σάντα Άννα και αφεθείτε στους έντονους ρυθμούς της.

Ημέρα 2η: Μαδρίτη
Πρωινή ξενάγηση που θα μας αποκαλύψει τα πλούσια αξιοθέατα της ισπανικής πρωτεύουσας. Θα δούμε τα εντυπωσιακά μνημεία και τις πλατείες, αρχίζοντας με το κεντρικότατο σημείο της πόλης, την Πουέρτα Ντελ Σολ, όπου βρίσκεται το άγαλμα σύμβολο της πόλης. Θα δούμε επίσης την πλατεία της Θεάς Κυβέλης, την πύλη του Αλκαλά και το πάρκο Ρετίρο. Θα επισκεφθούμε το μοναδικό Μουσείο του Πράδο, στο οποίο στεγάζονται 3.000 πίνακες και μία από τις πιο σημαντικές συλλογές Ισπανών ζωγράφων, και θα απολαύσουμε τα αριστουργήματα μεγάλων δημιουργών όπως Βελάσκεθ, Μουρίλιο, Γκόγια, Ελ Γκρέκο κ.α. Η ξενάγησή ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στο Παλάθιο Ρεάλ, το ξακουστό Βσιλικό Παλάτι. Ένα κολοσσιαίο κτίριο ιταλικού μπαρόκ ρυθμού με 2.800 δωμάτια όπου θα θαυμάσουμε μερικά από αυτά. Απόγευμα ελεύθερο. Επισκεφθείτε την Πλάζα Μαγιόρ, την μεγαλοπρεπέστερη πλατεία της πόλης, δοκιμάστε τάπας και χαθείτε στα σαγηνευτικά σοκάκια της.

Ημέρα 3η: Μαδρίτη - Τολέδο
Μετά το πρωινό αναχώρηση για την “Πόλη των Τριών Πολιτισμών”, το Τολέδο, μία πόλη με σπουδαία ιστορική, καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά. Θα περιπλανηθούμε στα στενά δρομάκια της μεσαιωνικής πόλης και θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό, ένα μοναδικό κτίσμα μεγάλων καλλιτεχνών και μείγμα πολλών αρχιτεκτονικών στυλ καθώς και την εκκλησία του Αγίου Θωμά, ένα τζαμί του 12ου αιώνα, όπου θα θαυμάσουμε το αριστουργηματικό έργο του Ελ Γκρέκο “Η Ταφή του Κόμητος Οργάθ.” Τελευταία μας στάση η Εβραϊκή συναγωγή. Επιστροφή το μεσημέρι στην Μαδρίτη. Το απόγευμα σας προτείνουμε μια βόλτα στην πλατεία που φημίζεται για τα αγάλματα, τα σιντριβάνια και τους βοτανικούς λαβυρίνθους, την πλατεία Οριέντε όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας.

Ημέρα 4η: Μαδρίτη
Ημέρα ελεύθερη για να ξυπνήσετε ότι ώρα θέλετε, να περιπλανηθείτε στους δρόμους της πόλης και να ξεκινήσετε τις αγορές σας.

Ημέρα 5η: Μαδρίτη - Αθήνα
Σήμερα τελειώνει το ταξίδι μας αφήνοντας όμορφες αναμνήσεις και μια υπόσχεση ότι θα ξαναγυρίσουμε.

Η εκδρομή στη Μαδρίτη έχει διάρκεια 5 ημέρες και θα είναι διαθέσιμη έως 21 Μαρτίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου