Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Ταξίδι στο Βερολίνο - Εκδρομή στο Βερολίνο

Το ταξιδιωτικό γραφείο Drake Travel οργανώνει ένα ταξίδι στο Βερολίνο. Το ταξίδι περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή σε ξενοδοχείο 5*, μεταφορές από και προς αεροδρόμιο και ξενοδοχείο, πρωινό καθημερινά, αρχηγός συνοδός του γραφείου σε κάθε ξενάγηση, ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Δεν περιλαμβάνεται φόροι αεροδρομίων, είσοδοι σε μουσεία και ότι αναφέρεται στο ακόλουθο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

Ημέρα 1η: Αθήνα - Βερολίνο
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βερολίνο. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης. Όπου μέσα από την αρμονική συνύπαρξη της ιστορικής και της μοντέρνας αρχιτεκτονικής θα εκτυλίσσονται οι ιστορικές στιγμές, που σφράγισαν την τωρινή εικόνα του σύγχρονου Βερολίνου. Από την πύλη του Βρανδεμβούργου έως τη λεωφόρο Καρό Μαρξ εναλλάσσονται τα μνημεία της βασιλικής εποχής με τα κτίρια του σοσιαλιστικού ρεαλισμού από το κομμουνιστικό παρελθόν της πόλης ενώ κοντά στο πέρασμα του Τσεκ Πόιντ Τσάρλυ τα απομεινάρια του τείχους σας μεταφέρουν στα γεγονότα του ψυχρού πολέμου. Διασχίζοντας την επιβλητική λεωφόρο της 17ης Ιουνίου απολαμβάνετε το κεντρικό πάρκο της πόλης, το Τιεργκάρτεν. Στη βόρεια πλευρά του εδρεύει από το 2000 το σημερινό κυβερνητικό τετράγωνο της Γερμανικής Ομοσπονδίας με το ιστορικό Ράϊχστακ. Στη νότια πλευρά του πάρκου είναι θαμμένο το ναζιστικό κεφάλαιο της ιστορίας του Βερολίνου κοντά στην υπερσύγχρονη Πλατεία Ποτσντάμερ και την Φιλαρμονική, περιοχή που αξίζει να επισκεφθείτε στον ελεύθερο χρόνο σας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση. Χρόνος ελεύθερος στην διάθεσή σας. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: Βερολίνο - Μουσείο Περγάμου
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για ξενάγηση για το Μουσείο της Περγάμου, όπου φυλάσσονται εκτός από τα ελληνιστικά μνημεία με το μοναδικό βωμό του Δία, η πύλη της θεάς Ιστάρ από τη Βαβυλώνα κι η πύλη της αγοράς της Μιλήτου. Χρόνος ελεύθερος στην διάθεσή σας. Ενδιαφέρουσα είναι η βόλτα στη σούπερ μοντέρνα Ποτσντάμερ Πλατς, το επίκεντρο της άλλοτε νεκρής ζώνης. Η συγκεκριμένη περιοχή ανοικοδομήθηκε από το μηδέν σε χρόνο ρεκόρ. Στη θέση των εγκαταλειμμένων κτιρίων του '50 υψώνονται ουρανοξύστες σχεδιασμένοι από παγκόσμια γνωστούς αρχιτέκτονες, ενώ δημοφιλής και πολύβουος έχει γίνει πλέον ο χώρος κάτω από τον τεράστιο θόλο του Sony Center. Διανυκτέρευση.

Ημερα 3η: Βερολίνο - Πότσδαμ
Μετά το πρωινό θα εξορμήσουμε 30 χιλιόμετρα νότια, στο κοντινό Πότσδαμ, την επίσημη πρωτεύουσα των αυτοκρατόρων της Γερμανίας, όπου βρίσκεται το ανάκτορο του Κάιζερ Γουλιέλμου, και θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στα στενά δρομάκια με τα φλαμανδικά σπίτια του Πότσδαμ. Το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί, όπως είναι φυσικό, στο Σαν Σουσί, όπου τα θρυλικά ανάκτορα χρονολογούνται από την εποχή του Φρειδερίκου του Μεγάλου. Στην συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Βερολίνο. Χρόνος ελεύθερος στην διάθεση σας. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η: Βερολίνο - Αθήνα
Μετά το πρόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο, απ΄ όπου ακολουθεί πτήση επιστροφής.

Η εκδρομή στο Βερολίνο έχει διάρκεια 4 ημέρες και θα είναι διαθέσιμη έως 21 Μαρτίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου