Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Βερολίνο - Πράγα

Το ταξιδιωτικό γραφείο Drake Travel οργανώνει ένα ταξίδι στο Βερολίνο - Πράγα. Το ταξίδι περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια, 3 διανυκτερεύσεις στο Βερολίνο σε ξενοδοχείο 4*, 3 διανυκτερεύσεις στην Πράγα σε ξενοδοχείο 4*, ξενάγηση στο κέντρο της πόλης, ολοήμερη εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ, επίσκεψη στο Πότσνταμ, ελληνόφωνο ξεναγό, χάρτες, έντυπα και ταξιδιωτική ασφάλεια.
Δεν περιλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων, είσοδοι στα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και ότι δεν αναφέρεται στο ακόλουθο πρόγραμμα.

Ημέρα 1: ΑΘΗΝΑ - ΠΡΑΓΑ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Πράγα. Άφιξη στην Πράγα και μετάβαση στο Βερολίνο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση και πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα της Γερμανίας. Σας προτείνουμε να κάνετε μία βόλτα στη λεωφόρο Ούντερ ντερ Λίντεν ή στην πολύ εντυπωσιακή περιοχή της Πότσνταμερπλατς. Δείπνο, διανυκτέρευση.

Ημέρα 2: ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την πανοραμική περιήγηση της πόλης. Θα δούμε την Πύλη του Βρανδεμβούργου, το Ράιχσταγκ (Βουλή) με το γυάλινο θόλο, το χρυσό άγαλμα της Νίκης, τη βομβαρδισμένη εκκλησία του Γουλιέλμου, το Δημαρχείο, την Όπερα, και τα υπολείμματα του τείχους. Τέλος, θα καταλήξουμε στο Νησί των Μουσείων για να επισκεφτούμε το Μουσείο της Περγάμου με τις σημαντικές ελληνικές και άλλες αρχαιότητες. Το απόγευμα ελεύθερο για επισκέψεις σε μουσεία, γκαλερί, τον περίφημο ζωολογικό κήπο της πόλης ή για περίπατο σε μία από τις κεντρικές λεωφόρους (Κουρφύρστενταμ, Φρίντριχστράσε) με τα μεγάλα πολυκαταστήματα. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3: ΠΟΤΣΝΤΑΜ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΛΙΜΝΗΣ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για την εκδρομή στην περιοχή του Πότσνταμ με τα τεράστια δάση και τις λίμνες. Περιήγηση στο πάρκο Σαν Σουσί με τα θρυλικά ανάκτορα της εποχής του Φρειδερίκου του Μέγα. Στην συνέχεια θα κάνουμε μια κρουαζιέρα, 1 ώρας, στην Λίμνη του Βάνζεει για να θαυμάσουμε την όμορφη καταπράσινη φύση κα θα τελειώσουμε την σημερινή μας ημέρα με την επίσκεψη μας στην Ολλανδική συνοικία για καφέ. Επιστροφή στο Βερολίνο χρόνος ελεύθερος, ευκαιρία για μία βόλτα στη γραφική συνοικία του Νικολάιφιρτελ ή επίσκεψη στον Πύργο της Τηλεόρασης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4: ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΔΡΕΣΔΗ - ΠΡΑΓΑ
Πρωινό και αναχώρηση για την Δρέσδη, πρωτεύουσα της Σαξονίας, την πανέμορφη «Φλωρεντία του βορά», χτισμένη στις όχθες του ποταμού Έλβα. Στην ξενάγηση του ιστορικού κέντρου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το Τσβίνγκερ, την περίφημη όπερα του Ζέμπερ, την ακαδημία καλών τεχνών, τμήματα των βασιλικών ανακτόρων και την αποπερατωμένη πλέον εκκλησία Φράουενκίρχε. Στην συνέχεια αναχώρηση για την Πράγα. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ σας προτείνουμε μία κρουαζιέρα στον Μολδάβα απ΄ όπου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε μία πρώτη και εξαιρετικά μαγευτική εικόνα της πόλης. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 5: ΠΡΑΓΑ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Μετά το πρωινό ξεκινάμε για την ξενάγησή της Παλιάς Πόλης. Θα δούμε την εκκλησία του Αγ. Νικολάου, θα διασχίσουμε την περίφημη γοτθική Γέφυρα του Καρόλου με τα μαυρισμένα από το χρόνο αγάλματα των αγίων, και περπατώντας μέσα από τα σοκάκια της Παλιάς Πόλης θα φτάσουμε στην καρδιά της Πράγας. Εκεί θα συναντήσουμε το Δημαρχείο της Παλιάς Πόλης με το Αστρονομικό Ρολόι του 15ου αιώνα , ενώ στη συνέχεια θα δούμε τον Πύργο της Πυρίτιδας και τη μεγάλη πλατεία Βένσεσλας. Μετά την ξενάγηση μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μία παράσταση «μαύρου θεάτρου».

Ημέρα 6: ΠΡΑΓΑ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΚΑΣΤΡΟΥ
Μετά το πρωινό ακολουθεί η ξενάγηση στην Καστρούπολη, όπου θα συναντήσουμε το Μοναστήρι Στράχοβ, το Λορέτο, το Ανάκτορο Τσερνίν. Θα επισκεφτούμε επίσης το συγκρότημα Χράντσανυ, όπου θα θαυμάσουμε το γνωστό Καθεδρικό Ναό του Αγ. Βίτου, το Παλιό Βασιλικό Ανάκτορο, την Βασιλική του Αγ. Γεωργίου και το «Χρυσό σοκάκι». Μετά την ξενάγηση μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδυ προτείνουμε δείπνο σε παραδοσιακή ταβέρνα με βιολιά. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 7: ΠΡΑΓΑ - ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ
Μετά το πρωινό εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ, τη φημισμένη λουτρόπολη, που είναι κτισμένη κατά μήκος του ποταμού Τεπλά. Είναι από τα σημαντικότερα και ομορφότερα κέντρα υγείας και ανανέωσης στην κεντρική Ευρώπη, πασίγνωστο λόγω των ιαματικών πηγών με μοναδικές στον κόσμο ιδιότητες. Καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Στην ξενάγηση θα δούμε το Αυτοκρατορικό θεραπευτήριο, το θρυλικό ξενοδοχείο Grandhotel Pupp, τις «κολονάντες», τον θερμοπίδακα, τη ρωσική εκκλησία, και πολλά άλλα. Μετά την ξενάγηση θα έχουμε γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Αργά το απόγευμα μετάβαση στο αεροδρόμιο της Πράγας, όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής για την Αθήνα.

Το ταξίδι στο Βερολίνο - Πράγα έχει διάρκεια 7 ημέρες και είναι διαθέσιμο έως 31 Αυγούστου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου