Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Ταξίδι στο Κάιρο - Κρουαζιέρα στο Νέιλο

Το ταξιδιωτικό γραφείο Drake Travel οργανώνει ένα ταξίδι στο Κάιρο και κρουαζιέρα στο Νείλο. Το ταξίδι περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή σε ξενοδοχείο 4*, κρουαζιέρα στο Νείλο με πλήρες πρόγραμμα διατροφής, ολοήμερη ξενάγηση στο Κάιρο και επίσκεψη στα μουσεία, μεταφορές από και προς αεροδρόμιο και ξενοδοχείο, έμπειρο συνοδό του γραφείου.
Δεν περιλαμβάνει φόρους αεροδρομίων, βίζα Αιγύπτου, φιλοδωρήματα, είσοδους στα μουσεία, οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στο ακόλουθο πρόγραμμα.

Ημέρα 1: ΑΘΗΝΑ - ΚΑΙΡΟ
Συκέντρωση στο αεροδρόμιο “ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ” στα Σπάτα. Πτήση για το Κάιρο (κατά την διάρκεια της πτήσης θα προσφερθεί ζεστό γέυμα). Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο σας. Ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση. (Σας προτείνουμε την βραδινή προαιρετική κρουαζιέρα στο Νείλο με δείπνο και χορό της κοιλιάς).

Ημέρα 2: ΚΑΪΡΟ
Πρωινό και ολοήμερη ξενάγηση στο Κάιρο, θα ξεκινήσει με το αρχαιολογικό μουσείο του Καΐρου. Συνεχίζουμε με τις επιβλητικές Πυραμίδες της Γκίζας, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, καθώς και τη Σφίγγα. Στάση στα εργαστήρια Παπύρου και αρωμάτων, γεύμα σε εστιατόριο του Καΐρου. Ολοκληρώνουμε τη σημερινή μας περιήγηση με το πολύβουο παζάρι του Χαν Ελ Χαλίλ. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 3: ΚΑΪΡΟ - ΑΣΟΥΑΝ
Πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ασουάν. Περιήγηση στο μικρό και μεγάλο φράγμα του Ασουάν καθώς και τα ορυχεία γρανίτη με τον ημιτελή οβελίσκο. Μεταφορά στο κρουαζιερόπλοιό που θα μας φιλοξενήσει τις επόμενες μέρες. Αφού γευματίσουμε, ξεκινάμε για μια βόλτα με τις γραφικές φελούκες στο Νείλο. Κατά την πλεύση μας θα ατενίσουμε τη νήσο Κίτσενερ με τους Βοτανικούς κήπους αλλά και το λαμπρό μαυσωλείο του Αγά Χαν. Δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4: ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΝΕΙΛΟ
Πρωινή πλεύση στις καταπράσινες όχθες του Νείλου, με κατεύθυνση το Κομόμπο. Άφιξη και ξενάγηση στο ναό του θεού Κροκοδείλου, Σόμπεκ. Συνεχίζουμε τη πλεύση μας με προορισμό το Έτφου. Γεύμα, και ξενάγηση στο πιο καλοδιατηρημένο ναό της Αιγύπτου, το ναό του θεού Χόρους. Πλεύση για το φράγμα της Έσνα. Γεύμα, δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο. Πλεύση για το Λουξορ. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 5: ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΝΕΙΛΟ
Πρωινό και ξενάγηση στη δυτική όχθη με τη κοιλάδα των Βασιλέων όπου υπάρχου περισσότεροι από 60 τάφοι, μεταξύ τους και εκείνος του Τουτ Ανκ Αμόν. Συνεχίζουμε με τον επιτάφιο ναό της Χατσεπσούτ και ολοκληρώνουμε με τους κολοσσούς του Μέμνονος. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τους ναούς του Καρνάκ με τον υπόστυλο χώρο με τις 134 κολώνες, το ιερό και τη Θεία λίμνη, καθώς και τον ναό του Λούξορ ο οποίος κάποτε ενωνόταν με το ναό του Καρνάκ. Γεύμα, δείπνο και
διασκέδαση στο πλοίο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 6: ΛΟΥΞΟΡ - ΚΑÏΡΟ - ΑΘΗΝΑ
Πρωινό Στην συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο του Λούξορ και πτήση για την Αθήνα μέσω Κάιρο.

Το ταξίδι στο Κάιρο έχει διάρκεια 6 ημέρες και θα είναι διαθέσιμο έως 28 Αυγούστου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου