Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Πάσχα στην Βιέννη

Το ταξιδιωτικό γραφείο BMI TRAVEL οργανώνει ένα ταξίδι στην Βιέννη το Πάσχα. Το ταξίδι περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια μετ' επιστροφής, μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο, 3-4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4*, πρωινό μπουφέ καθημερινά, περιηγήσεις - ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα, ελληνόφωνος ξεναγός - αρχηγός, ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων 120 €, είσοδοι σε μουσεία & επισκεπτόμενους χώρους, οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο στο ακόλουθο πρόγραμμα.

Ημέρα 1η: ΑΘΗΝΑ - ΒΙΕΝΝΗ
Αναχώρηση από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος για Βιέννη. Άφιξη, μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα κάνετε με τον έμπειρο ξεναγό σας μία βόλτα στο ιστορικό κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας.

Ημέρα 2η: ΒΙΕΝΝΗ
Μετά το πρόγευμα θα γνωρίσετε την πόλη στην προγραμματισμένη ξενάγηση που θα ξεκινήσει με τον γύρο της Ρίνγκστράσσε, όπου θα θαυμάσετε τα μοναδικά κτίρια, όπως την Ενωση Φίλων Μουσικής, την Κρατική Οπερα, το Δημαρχείο, τα δίδυμα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Καλών Τεχνών, τα ανάκτορα Χόφμπουργκ, το Δημοτικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο, το Κοινοβούλιο με την πρόσοψη αντίγραφο του Παρθενώνα και την εντυπωσιακή Βοτιβκίρχε. Η ξενάγησή κλείνει με την επίσκεψη των ανακτόρων Σενμπρούν, όπου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τους κήπους και τα δωμάτια που ζούσε η αυτοκρατορική οικογένεια (προαιρετική η είσοδος στα δωμάτια). Στη συνέχεια θα περπατήσετε στον πεζόδρομο Κέρντνερστρασσε & θα καταλήξετε στο καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου. Για το βράδυ προτείνουμε ένα κονσέρτο κλασσικής μουσικής ή μία παράσταση στην Κρατική Οπερα (απαιτείται προαγορά εισιτηρίου).

Ημέρα 3η: ΒΙΕΝΝΗ - ΜΑΓΙΕΡΛΙΝΓΚ
Ημέρα ελεύθερη. Προαιρετική εκδρομή στα Δάση της Βιέννης. Στην τοποθεσία Μάγιερλινγκ θα δείτε το κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων. Μετά το μοναστήρι στο Χάιλιγκενκροιτς θα κλείσει η εκδρομή με μία επίσκεψη της λουτρόπολης Μπάντεν. Αν πάλι δεν σας αρέσουν οι πολλές μετακινήσεις και προτιμάτε τις βιτρίνες των καταστημάτων τότε προτείνουμε για τα ψώνια σας τη Μαριαχίλφερστρασσε ή την Κέρτνερστρασσε. Μετά απολαύστε ένα καφέ και γλυκό σε ένα από τα καφέ για τα οποία φημίζεται η Βιέννη. Το βράδυ μπορείτε να παρακολουθήσετε την αναστάσιμη λειτουργία στον Ορθόδοξο Ναό της Αγίας Τριάδας και μετά προτείνουμε δείπνο με μαγειρίτσα και αρνί στο ελληνικό εστιατόριο “Αχιλλέας”. Κρατήσεις στον αρχηγό της εκδρομής.

Ημέρα 4η: ΒΙΕΝΝΗ – ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ
Καλό Πάσχα. Οι εκδρομείς του 4ήμερου θα αναχωρήσουν μετά το πρωινό για το αεροδρόμιο και επιστροφή για Αθήνα. Οι εκδρομείς του 5ήμερου θα έχουν την δυνατότητα προαιρετικής ολοήμερης εκδρομής στο Σάλτσμπουργκ. Θα διασχίσετε τη φημισμένη περιοχή Σάλτσκαμμεργκουτ με τις πανέμορφες λίμνες όπου γυρίστηκε η “Μελωδία της ευτυχίας”. Φτάνοντας στο Σάλτσμπουργκ θα γνωρίσετε τη γενέτειρα του Μότσαρτ και τα κυριότερα αξιοθέατα της. Επιστροφή το βράδυ στη Βιέννη. Για το βράδυ προτείνουμε ένα κονσέρτο κλασσικής μουσικής ή μία παράσταση στην Κρατική Όπερα.

Ημέρα 5η: ΒΙΕΝΝΗ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Μετά το πρόγευμα συγκέντρωση στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Το ταξίδι στην Βιέννη το Πάσχα έχει διάρκεια 5 ημέρες και είναι διαθέσιμο έως 1 Απριλίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου